Menu

Boldsen

image

Maj 2017

Turneringerne kører på alle planer nu. Fodboldspillere i alle aldre og af begge køn spiller om point, der i nogle tilfælde er meget vigtige. Men der findes også nogle hold, der ikke spiller så meget for at vinde, men nærmere for at lære spillets mange finurligheder og regler, for senere at skulle ud og spille de ”rigtige” kampe, om points for oprykninger og mesterskaber...

De mange sponsorer, der hjælper Dalum i tykt og tyndt er slet ikke til at undvære. Forretninger og firmaer, der år efter år synes det er spændende at være med til at præge Dalums ungdom m.fl.
Nu har Dalum IF også fundet en storsponsor, som så mange andre klubber, der vil lægge navn til vort Stadion. Det er vognmandsfirmaet Lars R. Jacobsen, der ligesom klubben også er godt kørende...
De næste 3 år hedder vort stadion således LARS R. JACOBSEN PARKEN. - Der er også andre sponsorer, der støtter enkelte andre hold. – Der er god grund til at være taknemmelige for enhver støtte...

Jeg har lovet støtteforeningen FDV at gøre alle klubbens medlemmer, forældre og venner, opmærksomme på at der også her er godt gang i den. Foruden de ugentlige 3 bankospil i Aktivitescentret på Grønløkkevej, er det jo lige nu op over, at Det store Loppemarked i Dalumhallerne finder sted. Det sker som sædvanlig om lørdagen i St. Bededagsferien (d. 13. maj), og der er masser af fine ting til salg...

Jeg har også lovet at minde om KANDIS-koncerten med spisning foregår i Aktivitetshuset lørdag den 17. juni. Der er endnu billetter at købe ved henvendelse til FDV.
--
Jo, der er skam nok at se til for klubbens medlemmer, hvis man så vil bakke op omkring såvel de sportslige som de øvrige aktiviteter.

Så er der med garanti også tjent så mange penge, at der bliver en hel del til klubben og dens medlemmer. --- VI SES SELVFØLGELIG::

Juni 2016

Det er et stykke tid siden, at jeg har haft gejst til at skrive til klubbens medlemmer. Men nu er det som om, at sommervarmen har tøet mig op til at komme i gang igen.

Med stor spænding har jeg fulgt med i, hvorledes klubbens divisionshold har sikret sig endnu en sæson i 2. division. Meget stærkt kæmpet af det gode hold og deres trænere og ledere.

Også de øvrige seniorer gør det flot. – Vi kan selvfølgelig heller ikke se bort fra ungdomsholdene, der bliver bedre og bedre. – Det er imponerende og dejligt at være vidne til.

Men så er der desværre ved at opstå nogle kedelige situationer fra forældre og  trænere, der højlydt og særdeles usportsligt skælder ud på dommere, der åbenbart ikke må lave fejl....Det er åbenbart blevet en skik, at man allerede før en kamp udser dommeren som værende en fjende, der skal svines så meget som muligt. – Det er noget, som jeg ved er blevet mere og mere almindeligt, og det skal altså stoppe. Hvis klubbens ledelse bliver vidne til den slags negative opførsel fra trænere eller forældrenes side, så må de omgående skride ind. – Man skal være klar over, at spillerne, det gælder børn og andre aldersgrupper, kommer for at spille fodbold. Og ikke skal være vidne til de negative tilråb såvel mod dommerne som mod spillerne...

Sådan skal det være at spille fodbold- når man er barn:

Klubben skal gøre det sjovt og spændende at spille fodbold.

Træneren skal forstå at tale og lege med alle børn.

Når man er barn, skal man have gode og sjove oplevelser.

Når man er barn, skal man have lov til at spille med, uanset hvor øvet man er.

Når man er barn, skal det altid være trygt og rart at komme i klubben og på banen.

Når man er barn, skal man have lov til at spille med på et barns præmisser – ikke på de voksnes....

”De 10 forældrebud”:

  1. Mød op til træning og kamp – dit barn ønsker det.

  2. Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen – ikke bare til din datter eller søn.

  3. Giv opmuntring i både med- og modgang. – Giv ikke uberettiget kritik, men positiv og vejledende kritik.

  4. Respekter trænerens brug af spillerne. Forsøg ikke at påvirke ham /hende under kampen.

  5. Se dommeren som en vejleder og kritiser ikke hans/hendes afgørelser.

  6. Giv opfordringer til dit barn om at deltage – pres ikke.

  7. Spørg om kampen var spændende og sjov – ikke kun om resultatet..

  8. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke.

  9. Vis respekt for arbejdet i klubben, bak op om initiativer til årlige forældremøder, hvor I kan afklare ambitioner og holdninger. – Du behøver ikke andre forudsætninger for at tage del i klubbens liv – end lyst og engagement.

Tænk på, at dit barn spiller fodbold - ikke dig...!

 

Går du med hvide strømper

og gaden ej er ren,

da træder du forsigtigt

og ser til dine ben;

for har du først dig plettet,

så tager du sagen let,

derfor  skal du dig vogte

for den første plet....

 

Og vi glæder os til den nye kunstofbane på Tingløkke.  

God ferie alle sammen – Pas godt på jer selv og hinanden....

.

 

September 2015

APROPOS KLUBFANS … !
Jeg er lidt skuffet over Dalum IFs fans. – Der er sikkert masser af dem, men hvor er de henne, når f.eks. 2. divisionsholdet spiller. Mange klubbers fans følger deres hold på såvel  hjemme- som udebane. Sådan bør det vel også være.

Men Dalums fans består åbenbart kun af en meget lille gruppe mennesker, som under kampene næsten ikke kan høres. Den heppende opbakning med sange, trommer osv. er næsten ikke til stede. Jeg er sikker på, at spillerne ville have en rar følelse og en noget større lyst til at yde en stor indsats, som er nødvendig, for at skabe de positive resultater. Sejre er det, vi helst vil have, for de giver de bedre placeringer.

Vi skal ikke lade spillerne i stikken. Det er jo næsten pinligt, når man hører de festlige og højtrystede fans fra andre klubber besøge Dalum Stadion. Et er, at de tydeligt lader sig hører og efter kampen løber spillerne over og takker sine trofaste fans. – Men når de samme gæstende tilskuere, højlydt synger, ”hvor er Dalums fans ?” – så er det nærmest flovt, at være Dalum-mand eller –kvinde …

Lad os nu blive enige om fremover, at alle i mange dalum-fans virkelig kan høres og ses ved vor klubs holds kampe på såvel ude- som hjemmekampe. Der findes jo i hvert fald farverige bannere, men også tudehorn og trommer, men hvor er dette ”skyts” under kampene…

Jeg ved da godt, at Dalum har masser af gode hold, som blandt deres forældre, søskende og andre venner, har mange trofaste fans. Sådan skal det også være, for er det er jo også med til at understrege klubben som værende vores alle sammens klub.

Så alle RIGTIGE FANS: Lad os både høre og se jer gøre klubbens kampe  mere festlige. Jeg er sikker på, at spillerne derved også vil have lyst og dermed yde en  helt  anden positiv indsats…

Vi ses venner. Lad. os heppe  og hygge os sammen.

 

Marts 2015

En blomstrende ungdomsafdeling i Dalum IF.

 undefined

Kun et par timer gammel blev en lille dreng indmeldt i Dalum IF. Det skete den 6. marts 2015. En af klubbens mest trofaste medlemmer gennem mange år, Erik Jørgensen, også kaldet ”Rivi”, fik via internettet indmeldt sit barnebarn – en velskabt dreng. Selvfølgelig skulle han være medlem af sine forfædres klub, hvor der nok venter ham en strålende fremtid. – Generne er i hvert fald i orden. Og det kan blive ganske spændende at følge stjernen i svøb fremover

 undefined

Christian Laurenborg, der ses på billedet herover blev indmeldt dagen efter sin fødsel . Han blev født den 8. januar 1976 og altså indmeldt den 9. Han var foreviget i klubbladet Boldøjets maj nummer 4 måneder senere. Christian har også haft en glorværdig karriere først som ungdomsspiller og så senere som senior, hvor han bl.a. var med til at spille for sin klub, Dalum IF i 1. division.

 Også en klub for hunde…

For en del år siden, viste Dalum IF sig også at være en særdeles venlig klub for hunde. En af disse hunde var en sort puddel ved navn Trille Krarup Olsen, hvis stolte ”far” var Helmer (kaffepunch) Olsen. Den blev indmeldt i 1981. Vores sorte veninde bar medlemsnummeret 700000020 , var så heldig at blive foreviget på klubbladets forside med Dalum-vimpel som dekoration. Man sagde om hunden, at det nok var det eneste medlem, der bogstaveligt talt tyggede sig igennem medlemsbladet ….

undefined 

Her ses  Trille med sin ”far”.

undefinedundefined

Den lille minipuddel hed Buller Stuhr og var ”lillebror”  til daværende drengespiller i Dalum IF. Den Golden Retriever var ”søn” af  Fenolkoger John Jakobsen fra klubbens kantine. Den hed Bamse. Begge hunde var i perioder indmeldt i den dyre-venlige klub, Dalum IF….

 

November 2014

Hej Venner !

ER I KLARE over, at der i Dalum har været dyrket fodbold i 100 år i år. Ved en gennemgang af klubbens historiske papirer, ser vi, at det første organiserede fodbold i Dalum blev spillet i 1914. Det er ikke blevet markeret eller fejret på nogen måde, men en læsning af klubbens jubilæumsbog  fra 1981 (50 år) og 2001 (70 år). Viser begge billeder af  Dalum Boldklubs 2 første hold i 1914 – Jeg vil da gerne helt officielt her lykønske klubben med de 100 år…

JEG KAN OGSÅ FORTÆLLE, at det i 2014 var nøjagtigt 50 år siden, at Dalum for første gang havde et hold i udlandet for at spille fodbold.. Det daværende ynglingehold var på en 14 dages tur til Tyskland og Østrig. Turen blev iværksat af Hans Aage Knudsen, og holdet bestod af følgende personer: Freddy Hansen, Carsten Reimers, Villy Petersen, Erik Laursen, Erik Jørgensen, Terkel Lund, Henning Bogø, Jens Madsen, Bent Ove Jensen, Erhardt Thomsen, Jørn Krarup, Per Haulit, Erik Rasmussen, Leif Stendahl, Kjeld (Tyr) Johansen og  Bjarne (Salle) Hansen, træner.

Turneringen udendørs er forbi for 2014. Det er gået og går ganske godt for langt de fleste hold i Dalum IF. Det bliver spændende at følge med i, hvordan den sidste halvdel af turneringen vil forløbe i 2015.

Støtteforeningen FDV, der jo er et kapitel for sig, er særdeles aktiv hele året. Den driftige forening kører bankospil i klubhuset på Dalumvej hver søndag i vinterhalvåret. Endvidere kører man spil i Fyns Bingo Bankocenter mandag, onsdag og fredag på Grønløkkevej.

Der er juletræssalg ved Kvikly (Dalumcentret) og hos SuperBest på Hjallesevej i november/december måned. Endvidere er der Juletræsfest for de yngre årgange den 6. december i Dalum IFs klubhus.

FDV, som støtteforeningen jo hedder (Det ved alle) afholder stort loppemarked i Dalumhallerne om lørdagen i St. Bededagsferien. 

Så skal vi også lige minde alle om, at FDV afholder KANDIS-koncert med spisning i Bankocentret den 29. august. - - - Kom og vær med, men husk tilmeldingen i god tid…

Pengene, som den aktive støtteforening tjener, går til Dalum IFs medlemmer, der - desværre - ikke altid på samme måde bakker op omkring de penge-givende arrangementer. Jeg skulle hilse fra de svedige ledere og hjælpere i FDV og sige: -  Kom og bak op og deltag  i arrangementerne - Husk at du selv og de øvrige medlemmer af Dalum IF  har stor glæde og gavn af pengene  fra FDV... 

Jeg vil ønske jer alle en Rigtig Glædelig Jul samt Et Lykkebringende Godt Nytår  2015…

Juni 2014

FØDSELSDAG…

Dalum IF fylder 83 år den 28. juni 2014. – Ja det er snart en gammel svend, vi er med i. Alderen taget i betragtning må vi nok sige, at klubben har det godt og stadigvæk indimellem har vokseværk. – Heldigvis er der mange, trofaste sponsorer, der er med til at sikre en rimelig økonomi i klubben.

Lederne har som altid masser af ideer, der skal være med at gøre klubben så attraktiv og populær som muligt. - Og der er masser af medlemmer i alle aldre og begge køn.

Et dejligt klubhus, der igen bruges mere og mere af medlemmerne, er et mødested, der ikke mindst i kantinen er populært. – Der kan købes dagens ret for en billig penge, og der er rig mulighed for køb af drikke og lækkerier…

Klubbens 1. seniorhold  har netop vundet sin række og starter efter ferien atter i Danmarksserien. 2. holdet  fortsætter i serie 1 og 3. holdet er tilbage i serie 3. Der er godt gang i dame- og pigeafdelingen, og de ”gamle” oldboys hiver også gode resultater hjem.

Drengene i alle aldre vinder den ene række efter den anden, og der er stor bredde også i denne afdeling…

At blive rigtig gammel i klubben, er ikke så rart, tror jeg, for jeg mener, man har en tendens til at ”glemme”  tidligere tiders  ”bedrifter”.

Vi kender jo nok alle sammen den der med, at vi skal sør`me mødes en dag og hygge  os ved et godt måltid mad og en snak om gamle dage. Vi kan også køre en tur engang imellem, siger man. - Jo, der snakkes om så meget. Problemet er bare, at det i mange tilfælde bliver ved snakken.

Heldigvis er TV opfundet – selvom masser af programpunkter efterhånden er genudsendelser…

Nu er det ferietid, og jeg synes, at alle har fortjent EN RIGTIG DEJLIG FERIE . Pas nu godt på jer selv og hinanden. – Vi ses til en fortsættelse af successen – og måske på kunstgræs hist og pist efter ferien….

April 2014


Turneringen er i fuld gang, og der kæmpes om point på mange fronter. Det er sjovt at se, hvorledes fodboldspillere af begge køn og i næsten alle aldre, går til makronerne, som om det gjaldt at nå helt til tops.
Hver enkelt spiller på de respektive hold følger selvfølgelig med i, hvordan det går hans egen aldersgruppes hold; Men hvor meget (eller hvor lidt) følger man med i kammeraternes eller i det hele taget øvrige hold kampe…?
Jeg tror, det er meget lidt man følger med i, hvad der ellers sker på fodboldbanerne.
Jeg vil derfor opfordre trænerne og andre ledere til at være meget mere på sidelinierne med jeres spillere og deres pårørende, når også andre hold spiller.
I vil jo også gerne selv have tilskuere til jeres kampe, ikke ???
I det hele taget, synes jeg, at alle klubbens medlemmer, pårørende og venner, skulle følge noget mere med i, hvad der foregår i og omkring klubben.

Ud over det rent sportslige foregår der også andet, der er ret afgørende for klubbens eksistens. I har vel hørt, at klubben kæmper med at få kunstgræs i lighed med andre klubber. Her skal der sælges / købes skrabelodder m.m. Bak kraftigt op om det.

Støtteforeningen (FDV) har hele tiden gang i aktiviteter, såsom bankospil i bingo bankocentret på Grønløkkevej 1. Her kunne der godt komme nogle flere fra Dalum IF og spille med. I vinterhalvåret er der også bankospil i klubhuset, hvor der er plads til flere  spillere.
Derudover er man i fuld gang med at samle effekter ind til det årlige loppemarked i Dalumhallerne om lørdagen i St. Bededagsferien. Her er mange mennesker indvolveret , men der er altid brug for mange flere. Hvis I har tid, så meld jer til. – Eller kom og besøg markedet om lørdagen mellem kl. 10 og 16.
Til ren fornøjelse og hygge, har støtteforeningen også i år arrangeret en KANDIS-koncert med buffet den 21. juni. - Også her kan man bruge hjælpere. Ellers kan man jo bare deltage og få en rigtig hyggelig aften ud af det.
_ _ _

Udover ovennævnte, er der af og til arrangementer, man kan vise lidt interesse for….

Styrk sammenholdet og kammeratskabet,
pas din træning
og deltag i din klubs arrangementer...!

Vi ses…
Boldsen

Februar 2014

Generalforsamlinger viser tilfredshed eller det modsatte. Støtteforeningen i Dalum IF, Forældre-foreningen/Dalums Venner har netop først i februar afholdt sin årlige generalforsamling. I år havde man sammen med indkaldelsen inviteret alle medlemmer med til en spisning bestående i en gang stegt flæsk med persillesovs. – Det blev udsendt samtidig i god tid før arrangementet, men det fik slet ikke den ventede effekt. – Meget skuffende var kun ganske få medlemmer tilmeldt. På den måde sparede støtteforeningen selvfølgelig en masse penge, men det var faktisk meningen, at man ville forsøge at gøre det mere populært at støtte FDV – og dermed Dalum IF.

At så få kan måske skyldes, at man samtidig med indbydelse også udsendte opkrævning på kontingent på det kommende år. Man har måske troet at kontingentet skulle betales først, men det var en total misforståelse, oplyser FDVs kasserer. Optimister i FDV mener dog også, at det var fordi, medlemmerne ikke ville belaste regnskabet og man i øvrigt var tilfreds med FDVs arbejde med at skaffe penge til Dalum IF.

Dette sidste giver bestyrelsen lysten til at fortsætte. Faktisk er bestyrelsen næsten uændret i forhold til sidste år. Den ivrigt arbejdende bestyrelse ser således ud for 2014: 
Bent Petersen, formand;  Claus Jakobsen, næsteformand; Palle Helm, kasserer; Michael Bo Hansen, sekretær; Erling Randrup,, Betina Helm og Brian Hansen, bestyrelsesmedlemmer. Ivan og Margrethe Bøg er suppleanter. 

Alle er stadigvæk meget velkomne til at melde sig ind og i øvrigt deltage i alle FDVs arrangementer: Banko, Bingo, Loppemarked, Kandis-koncert m. spisning; Juletræsfest, Julemarked og juletræssalg.

Endvidere arbejdes bl.a.  med en sportsweekend i år - næsten som i de gode gamle dage… 

Den 12. februar holder klubben sin årlige generalforsamling, hvor der selvfølgelig forventes et stort fremmøde. Her kan man som medlem være med til at forme fremtiden for Dalum IF… 

Nu er forberedelserne i fuld gang til  den kommende turnering. Mange spændende timer er i vente, og det burde være en naturlig ting, at i hvert fald medlemmerne og deres pårørende vil følge deres hold i tykt og tyndt. – Omklædnigsforholdene bliver forbedret foreløbig med en pavillon til pigerne. Der arbejdes også med etablering af en kunstgræsbane – muligvis to….

Skal vi så lige se at mødes betydeligt mere i klubhuset på Dalumvej, hvor man også kan spise billigt og lækkert. Og hvor der kan hygges og holdes møder – ja sågar fester er der plads til…

Vi ses…!