image Marc Gangia her tæt på en scoring i efteråetskamp i Fjordager (Arkivfoto: Robert Hierath)

Danmarksserien Grundspillet

Dalum IF – Fjordager IF 1-1 (0-0)

0-1 (48. min.) Alexander Paulsen
1-1 (79. min.) Bilal Nassar

Dalum Ifs Danmarksseriehold måtte mandag 2. påskedag nøjes med uafgjort 1-1 mod Fjordager IF i en kamp, hvor Dalum spillerne vel var på bolden i 80 % af tiden. Dalum IF havde da også chancerne til en sejr, men Dalum manglede den sidste effektivitet i mange aktioner.

Hvis Dalum fortsat ville drømme om Oprykningsspillet skulle der 3 points til i mandagens kamp i Rema 1000 Park Dalum, men med det ene point må Dalum IF med 99 procent sikkerhed orienterer sig hen mod en Kvalifikationsspil om at blive i Danmarksserien i den resterende del af foråret.

Kampen mod Fjordager som ligger sidste i Danmarksserien var fra dommerens første fløjt med Dalum IF på bolden stort set hele tiden. Fjordager stod fast med 10 mand på egen tredjedel og parerede de mange Dalum angreb. Det gjorde gæsterne i og for sig rigtigt godt og Fjordager spillerne skal have stor ros for at give sig 100 procent i forsvarsarbejdet.

Der kan heller ikke pilles ved Dalum spillernes energi, da der blev løbet de meter der skulle og alle gav sig 100 procent i de mange nærkampe. Dalum spillerne manglede mere opfindsomhed for at kunne spille chancerne rigtigt store i det meste af kampen. Alligevel kom hjemmeholdet frem til en 3-4 store chancer inden pausen, men skarpheden var enten ikke stor nok eller må Fjordagers keeper Ben Pakes også roses for en stor kamp. Hvad havde Fjordager så offensivt i første halvleg, det var ikke meget, men det blev vel ikke til meget mere end to-tre hjørnespark, men alligevel havde gæsterne forsvaret sig til 0-0 ved pausen.

Kampforløbet var uændret i anden halvleg udover hjemmeholdet var om muligt endnu mere på bolden end i første omgang. Alligevel skete så det der ikke måtte ske allerede tre minutter inde i anden halvleg. Fjordager slog et skarpt hjørnespark som Dalum ikke fik clearet og anden bolden var i pausen indskiftede Alexander Paulsen først over og bragte dermed gæsterne foran 1-0 stik i mod spillets fordeling. Det skulle faktisk vise sig at blive Fjordagers eneste forsøg indenfor målrammen denne 2. påskedag.

Usikkerheden begyndte at sprede sig på lægterne – skulle Dalum IF virkelig udspille sin rolle i at komme i Oprykningsspillet denne 2. påskedag mod Fjordager, noget kunne efterhånden tyde på det. Dalum spillerne fortsatte stormløbet mod Fjordagers forsvarsbolværk, men alt for få gange kom Dalum bagom Fjordagers forsvarslinje. Samtidig blev alt for mange bolde slået ind i hovedet på Fjordager forsvaret som stod stærkt og fik oftest clearet.

Efter 62. minutters kom så den gyldne chance til at få udlignet for Dalum IF. Lucas Hansen var hurtigst på bolden i Fjordager feltet, hvorefter en af Fjordagers forsvarsspillere begik et klokkeklart straffespark og dermed en Dalum mulighed for at bringe balance i regnskabet. Marc Gangia tog som anfører ansvaret, men desværre gik Ben Pakes til den rigtige side og fik klaret straffesparket.

Tiden syntes efterhånden at blive en mangelvare for Dalum spillerne og så kom udligningen alligevel. Indskiftede Bilal Nassar var først over en ripost og fik fra elleve meters afstand sikkert sparket bolden i kassen til 1-1. Det bevirkede at Dalum fik sat endnu mere tryk på Fjordager i det sidste kvarter. Dalum spillerne kom da også frem til en 3-4 pæne muligheder for sejrsmålet, blandt andet et forsøg på overliggeren, men ganske symptomatisk for kampen lykkedes det ikke Dalum spillerne at score sejrsmålet.

Det var derfor en flok skuffede Dalum spillere som kom i omklædningsrummet efter de 90 minutters kamp. Det føltes naturligvis hårdt at have mistet to points i kampen mod Fjordager på baggrund af kampforløbet og antal chancer, men det blev nu en gang fakta, når man ikke udnytter de mulighed der faktisk gav sig i løbet af kampen.

Der mangler nu blot en enkelt kamp i Grundspillet og den spilles på lørdag kl. 14.00 mod Tarup Paarup IF i Home Tarup Park. Begge hold ser ud til at komme i Kvalifikationsspillet om at blive i Danmarksserien, så der står 3 meget vigtige points på spil i endnu et odenseansk lokalopgør.