Menu

Nederlag i intens kamp

image Johan Lykkeberg der allerede har gjort et rigtigt godt indtryk i Dalum IF i aktion i kampen mod Tved (Foto: Robert Hierath)
Jan Larsen, sportskoordinator
28. februar 2024 kl. 09:12

Bk. Marienlyst – Dalum IF 2-0 (0-0)

1-0 (61. min.)
2-0 (70. min.)

Dalum IFs Danmarksseriehold var tirsdag aften på besøg hos Marienlyst for at afvikle en træningskamp. Hjemmeholdet vandt med 2-0 efter en intens forestilling på et meget fint niveau.

Marienlyst, der topper Danmarksserien, var Dalum IFs hidtidige største udfordring i træningskampene denne vinter og det blev da også til vinterens første nederlag. Marienlyst har da også en imponerende stærk trup og fremstår ligeledes som et yderst sammenspillet mandskab, men selvom det blev til et nederlag for Dalum IF, var det en opløftende præstation og samtidig også en kamp som Dalum spillerne kan drage nyttig læring af.

Allerede fra dommerens første fløjt var kampen intens og i et meget højt tempo i en jævnbyrdig indledning på kampen. Det var dog Dalum IF der var tættest på en scoring, da Marc Gangia efter fem minutters spil hamrede bolden på opstanderen, men desværre for Dalum IF sprang bolden i spil igen. Den resterende del af første halvleg var helt jævnbyrdigt og selvom ingen af holdene vadede i chancer var det en kamp på et meget højt Danmarksserieniveau.

Anden halvlegs første kvarter var ligeledes meget lige om end Marienlyst var mest på bolden, men det var til gengæld Dalum IFs der havde de bedste muligheder. Alligevel var det Marienlyst der kom på scoringstavlen, da hjemmeholdet udnyttede en hurtig omstilling, som i første omgang så ud til at ville løbe ud i sandet. Det gjorde den så ikke men i stedet kom hjemmeholdet i front i et 61. minut.

I det følgende kvarter var det Marienlyst der sad på det meste mod et Dalum hold der ikke hang så godt sammen længere. Det var derfor en logisk konsekvens at Marienlyst små 10 minutter senere kom yderligere foran. Hjemmeholdet fik sat et angreb helt perfekt op, hvilket betød at Dalum mandskabet blev spillet helt tyndt og dermed fordoblede Marienlyst målscoringen.

I kampens sidste små ti minutter kom Dalum IF igen lidt bedre og det blev da også til en pæn stor chance, men den blev desværre ikke udnyttet og dermed vandt Marienlyst den velspillede træningskamp med 2-0.

Der kan vel egentlig ikke indvendes noget imod Marienlyst sejren, da hjemmeholdet var lige den smule skarpere når chancerne skulle udnyttes. Chancemæssigt var opgøret dog helt lige og det var kampen også, udover en 15-20 minutter i 2. halvlegs midte. Dalum IF syntes dog at stå et godt sted her tre uger før sæsonstart, men selvfølgelig er der elementer i spillet der kan arbejdes med.

Det kan Dalum IF så passende bruge den næste testkamp til. Den spilles på lørdag kl. 12.00 i Sparekassen Arena ved Tingløkkeskolen og modstanderen er B. 1913.